Kdo smo

Wedesignstuff je specializiran studio za branding, digitalno oblikovanje in oblikovanje tiskovin. Odprt in prilagodljiv nenehno širi svoj nabor veščin. Tako se učinkovito in hitro odziva na potrebe raznolikih naročnikov. Wedesignstuff sta leta 2015 ustanovili grafični oblikovalki Karmen Sulcer in Nika Ferš, ki skrbita, da vizualni elementi opravljajo svoje delo – podpirajo poslanstvo in strategijo blagovne znamke. Ter so pri tem še videti tako zelo dobro.

Studio

Storitve

WDS se projektov loteva kot strateški in kreativni partner. Idejam daje obliko na razdelan, sistematičen način in se vselej odziva na njihov razvoj. Želje in pričakovanja usklajuje skozi vse faze projekta.

Definiranje koncepta

WDS začne proces oblikovanja z definiranjem zgodbe blagovne znamke. Na vodeni delavnici gre skupaj z naročnikom skozi skrbno zasnovana vprašanja in pomaga razdelati vizijo, vrednote, ciljno skupino in drugo, potrebno za uspeh na trgu.

Grajenje vizualne identitete

WDS z definirano zgodbo in jasno vizijo dobi smernice za oblikovanje celostne grafične podobe: logotipa, tipografije in barvnega sistema. Vse to prelije v korporativne tiskovine, kot so vizitke, dopisi, ovojnice, embalaže in druge pojavne forme. WDS goji strast do detajlov, a pri tem pazi, da je vse skladno s širšo sliko.

Bdenje nad izvedbo

Kakovosten tisk je za WDS neločljivi del vrhunskega izdelka. Zato deluje kot svetovalec pri izbiri izvajalca, tehnike tiska in materiala, ki bodo podprli in nadgradili vaš izdelek. Lahko tudi v celoti prevzame vodenje in nadzor izdelave končnega izdelka.

Digitalno oblikovanje z občutkom

WDS razume, kako zelo pomembno je usklajeno komunicirati v vseh okoljih. Oblikuje spletne strani, ki se prilegajo blagovni znamki, hkrati pa nudi podporo pri načrtovanju pojavnosti na družbenih omrežjih.

Celostno kreativno vodenje

WDS naročnike opremi z vsebino, ki zagotavlja uspešno poenotno komunikacijo v vseh oblikah vašega delovanja. Zaradi močnega čuta za širšo sliko in pravi videz WDS ponuja kreativno zasnovo kot tudi organizacijo fotografiranja ali snemanja.

Snovanje besedil

WDS sodeluje z butičnimi tekstopisci, ki definirajo pravi ton komunikacije ter pripravijo nabor besed, s katerimi je zgodba še bolj navdihujoča in jasna. Zelo v pomoč so lahko tudi pri snovanju imen za izdelke in storitve.

Objave in nagrade

WDS je večkrat nagrajeni studio, redno predstavljen na mednarodnih oblikovalskih platformah in v knjigah.

Nagrada Netko 2024, kategorija spletna trgovina
Priznanje za odlično slovensko oblikovanje, Brumen 2024
Priznanje za odlično slovensko oblikovanje, Brumen 2022
Priznanje za odlično slovensko oblikovanje, Brumen 2019
Priznanje za odlično slovensko oblikovanje, Brumen 2017
Objava v knjigi Palette mini series No.7- Monotone
Objava v knjigi Inspo Finds Collection I
Objava v knjigi Simplicity: The Charm of Minimalism
Objava v knjigi Los Logos
Objava na blogu Minimalstuff.com
Objava na blogu Design & paper
Objava na blogu The design blog
Objava na blogu B/I/D
Izpostavljeni projekti na Behance-u

Naročniki

Lineal d.o.o., Silway, Printee, HYCU, Pcakes, Turistična kmetija Pri Baronu, Titan Sinkware, Kmetija Pri omi Neži, Gradis, Sirarstvo Frešer, Čajnica Chai, Pelia Organic, Activ GMBH, Selfiebox, Mladinska knjiga, Narodni dom, Cup of tea, Finofino, Hortis biro, Pragma arhitektura, Empatium, React agency, Vinarska zadruga Piramida, noa studio, BOHM vinery ...